top of page

Helseministeren på besøk hos NKSL

Mandag 4.september besøkte Helseminister Bent Høie Senter for smerte og sammensatte lidelser ved St Olavs Hospital, der Nasjonal Kompetansetjeneste for Smerte og sammensatte Lidelser (NKSL) er lokalisert sammen med Smertepoliklinikken og CFS/ME poliklinikken.

Her fikk han et innblikk i hvordan prosjektmidlene - de såkalte "HOD-midlene" er blitt brukt de siste to årene, og det ble også lagt vekt på hva som skal til for å fortsette å drive de gode samarbeidsprosjektene videre også etter prosjektperioden.

Avdelingsleder og leder for NKSL, Petter Borchgrevink, presenterte i korte trekk oppdraget som ble gitt og hvor langt prosjektet er kommet med samkjøring av standardiserte pasientforløp, arbeidet med Norsk Kvalitetsregister og etableringen av Norsk Smertesenternettverk som pådriver for et læringsnettverk. Han viste også til at evalueringen av oppdraget står i startgropa og at det er viktig å forebygge en "bråstopp-effekt" før vi vet resultatene av dette omfattende nasjonale samarbeidet.

Merete Eide som leder CFS/ME-poliklinikken la i korte trekk hvordan det tverrfaglige teamet jobber og viste til at det kun er en liten del av den komplekse pasientgruppen de møter som får diagnose. Sammen med en brukerrepresentant fra pasientgruppen belyste hun videre hvor viktig det er å fortsette å fremme tverrfaglig utredning, god informasjon gjennom Lærings-og mestringskurs og å fortsette forskning for en sårbar pasientgruppe.


NYHETER OG AKTUELT

SISTE INNLEGG

bottom of page